9. Extravaganza Epoch ismertető

Írtam AnimeAddictsra egy ismertetőt, amit nem fogadtak el, mert volt jobb is belőle, úgyhogy kiteszem ide, addig is hasznos, míg a jobb ki nem kerül AA-ra.

Mi is ez?

A 2003-ban kezdődött ecchi franchise legújabb része egy 2 részes OVA formájában, bár először TV-ben adták le 2014 decemberében, de februárban kiadták Blu-rayen mindkét részét. Figurák és doujinshik bizonyítják, legalábbis bizonyították, hogy vevők rá az emberek, így ostobaság lett volna kihagyni a folytatást, habár az előző OVÁja 3 évvel korábban jelent meg, azóta pedig csak a manga folytatódott. A Queen’s Blade mellett talán a második legnagyobb harcos ecchi franchise. Érdekesség, hogy az első sorozatot és a Keppu-rokut leszámítva mindegyik sorozat alcíme betűrím, ahogy az Extravaganza Epoch is.

Történet:

Himiko (az új főgonosz) össze akarja gyűjteni a Magatamákat, amiket csak harcban lehet megszerezni, hőseink pedig sajátjuk védelmében szembeszállnak vele és a csapatával, akik mind S-rangúak. Az S-rangúak a legerősebb harcosok. De vajon mi lehet vele a célja? Annyit elárulok, hogy a vége folytatást sejtet, amiről eddig még semmi hír.

Megvalósítás:

Opening és Ending nincs, 25 perces, de az a történet, viszont Ending zene van, csak a stáblista nem fekete háttér előtt megy, hanem az utolsó jelenet alatt, de nem zavaró. Az új szereplők kicsit megleptek, mert jók lettek, ahhoz képest, hogy már az 5. folytatása ez a történetnek (mondjuk, lehet, hogy azért, mert a mangából szedték őket). Vannak benne poénok is, úgyhogy ha többet nem is, de a szokásosat hozza.

Grafika és zene:

Igazából hozza a szokásosat és elvárhatót mindkettő. Nem lehet rájuk panasz. Zene: “Endless Fighter” by Yui Sakakibara.

Elválasztó

Tipikus Ikkitousen, bár azért jobb a Keppu-rokunál. Kan’u Uncho nem szerepel az első részben, legalább egy cameót adhattak volna neki, mikor már az első sorozat óta szerepel.
Az ne nézze meg, aki még semelyik előző szériát nem látta (ez a sorozat valamennyire visszatér a mangához, úgyhogy annak ismerete is a 130. fejezet környékéig elég lehet), mert nem fogja érteni az alapját a történetnek, és persze a szereplőket sem árt ismerni (az Xtreme Xecutor és Keppu-roku nem szükséges, mert azoknak már elég kevés közük volt a mangához).
Mivel közelebb áll a mangához, mint elődei, ezért több benne az erőszak is, úgyhogy erre érzékenyebbek egy jelenetet sokallhatnak (nem spoilerezem le, hogy melyiket).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s