137. Best Before Watchmen 3/2

Ennek a folytatása.

Ozymandias:
Before_Watchmen_Ozymandias_Vol_1_6_Variant
Ozymandias úgy van megrajzolva, mintha taknyos lenne az orra, később aztán mindenkivel így lesz, sajnálom, hogy ezt a sorozatot is a rajzoló rontja el.
Ozymandias Komédiás
Megtudjuk: hogyan válik Moloch az ellenségévé, hogyan lett Nostalgia a parfümének a neve, hogy Ozymandias megoldja a Kubai rakétaválságot, hogyan kutatta Dr. Manhattan gyengeségét, hogyan jött rá, hogy mivel lehet megmenteni a világot, hogyan gyűjtötte össze a tudósokat, hogyan fedte fel kilétét a világ előtt, hogyan kutatta Dr. Manhattan erejét, hogyan nem fedte fel senki a tervét, hogyan fedezte fel mégis a Komédiás a tervét, mi történt, amikor a Komédiás elment Moloch-hoz.
Látjuk amikor eldönti, hogy megmenti a világot és a Keene-egyezmény létrejötte, kiderül Bubastis eredete. Bár a Watchmennél a magyarázatok inkább csak lerombolják a mítoszt.
Láthatunk furcsán megrajzolva a filmben visszaemlékezésben vagy intróban látott jeleneteket is. De például itt elrontják, hogy nem a Komédiás öli meg Kennedyt, hanem Oswald.
Minden, amit tudni akartál Ozymandiasról. Ha csak egy Before Watchmen történetet kellene választanom, akkor az a Dollar Bill lenne, de ha kettőt, akkor ez lenne a második.

Silk Spectre:
Before_Watchmen_Silk_Spectre_Vol_1_3_Variant_A
A két Selyemkísértet (egyébként teljesen jogos)
good reason
civakodását figyelhetjük meg az első részben, ami azzal zárul, hogy Laurie elutazik a hippikkel. (ez már csak azért is érdekes, mert nincs sok hippi szuperhős, bár több van, mint gondolnád)
tumblr_inline_orum0sTh4e1rmv4ok_540
Ez előtt is kell látni az intrót, hogy ki tudd egészíteni, egyből azzal kezdődik, amikor Spoiler: Sally férje megtudja, hogy Laurie a Komédiástól van.
Erősen utalnak az I. Selyemkísértet múltjára, és a kis pornóképregényre, ami a filmben is megjelenik.
Megtudjuk azt is, hogy honnan van a Komédiás kitűzője.
Komédiás kitűzője
Laurie viccesen megrajzolt gondolatai a készítők szerint illenek a Watchmenhez, én úgy gondolom, hogy mindegyik Before Watchmenben sikerült valamit elcseszni, mintha direkt csinálták volna, úgyhogy én már örülnék, ha csak ennyi baja lenne ennek.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s