140. Esti mese: tomyx20 és a Copyright Claim

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a Shingeki no kyojin (Attack on titan) magyar hangalámondással című videóm. Nem túl meglepő, hogy ez a híres anime 1. részének legemlékezetesebb jeleneteit tartalmazta a régi NDK-s VHS korszak hangulatát idéző narrációval.

Eddig még nincs semmi baj. A Funimation szinte rögtön letiltotta több országban a képsáv miatt (mivel a hangom az talán még az én tulajdonom). Ezzel sem volt különösebb problémám, hisz magyarul csináltam magyaroknak, s ők megnézhették. Egy év se kellett, jött a “good news”, hogy elengedték a copyright claimet. Bárki megnézhette.

tKFgyvO

És jött is a probléma Dynit személyében, aki egy hónappal később bejelentette a videót jogsértésért, így néhány országban megint letiltották (a Vatikánban, Olaszországban, San Marinóban és Svájcban). Ez számomra megint nem volt érdekes, mert még Magyarországról is alig nézték meg a videót. Kicsit több, mint egy hónappal később jött az utolsó csepp a pohárba. A Production IG letiltotta az egészet a p*csába. Úgyhogy azért nem elérhető már az a videó. Majd kiadom DVD-n. Itt a vége, szép álmokat, gyerekek,
és nyugodalmas jó éjszakát!

copyright claim

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s